مرکز تخصصی آپای دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح شد

با حضور معاون مرکز ملی مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه‌ای(ماهر) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از مدیران استانی مرکز تخصصی آپای دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح شد.

AWT IMAGE

به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، دکتر گودرز صادقی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در مراسم افتتاح این مرکز با بیان اینکه مرکز تخصصی آپا دانشگاه محقق اردبیلی با ماموریت افزایش سطح امنیت فضای سایبری استان اردبیل و کاهش تاثیر مخرب رخدادهای رایانه‎ای از طریق مدیریت و پاسخگویی به رخدادها، آگاهی از ضرورت امنیت اطلاعات و توسعه دانش آن و انجام اقدامات پیشگیرانه راه‌اندازی می‌گردد.

وی با اشاره به رئوس مهم این ماموریت، افزود: مدیریت پاسخگویی مناسب به رخدادهای سایبری، اطلاع‌رسانی و افزایش سطح آگاهی و انجام سایر اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش تعداد و شدت رخدادهای امنیتی رایانه‌ای، تشویق و تقویت سطح دانش کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان در مقابله با حوادث رایانه‌ای از مهمترین ماموریت‌های این مرکز است.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به دلایل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، تصریح کرد: از دست دادن ارتباطات و عقب‌ماندن از فناوری اطلاعات و ارتباطات و جلوگیری از روابط انسانی از مهمترین این دلایل می‌باشند.

صادقی اظهارامیدواری کرد: در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات و کنترل شبکه‌های سایبری ارتباط مستمر و مفیدی با چهار گوشه دنیا داشته باشیم.

مهندس محمد تسلیمی معاون مرکز ملی مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه‌ای(ماهر) با بیان اینکه امروزه طبق گزارشات مراکز معتبر دنیا روزانه 450 هزار حمله روی سیستم‌های این حوزه به ثبت رسیده است، گفت: در دهه 80 اینترنت وارد کشور شد و از همان ابتدا مسائل و مشکلاتی در خصوص حملات سایبری آغاز شد.

تسلیمی با بیان اینکه همزمان با راه‌اندازی مراکز ماهر، مراکز آپا نیز در دانشگاه‌ها راه‌اندازی شد، افزود: تا سال 1390، مراکز راه‌اندازی شده آپا در سراسر کشور هفت مرکز بود که خدمات شایانی در سطح کشور ارائه می‌دهند.

معاون مرکز ملی مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه‌ای(ماهر) با بیان اینکه از سال 1393 تصمیم به توسعه مراکز آپا در کشور گرفته شد، تصریح کرد: پتانسیل‌های موجود در دانشگاه‌های حیاتی، اصلی و مهم هر استان در اولویت قرار گرفت و زیرساخت‌های لازم از جمله مکان، نیروی متخصص و ظرفیت دانشگاهی در حوزه IT مورد توجه قرار گرفت.

وی با بیان اینکه امسال هشت مرکز آپا در سطح کشور راه‌اندازی شده است و امروز نیز شانزدهمین مرکز آپای کشور در دانشگاه محقق اردبیلی راه‌اندازی می‌شود، ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای سالجاری، امروز برنامه سالجاری در راه‌اندازی مراکز آپا بصورت صد درصدی محقق شد.

دکتر شهرام جمالی رئیس مرکز آپای دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه دنیای IT دارای پیچیدگی‌های فراوانی است، گفت: این پیچیدگی‌ها باعث آسیب‌پذیری سیستم‌ها می‌شود.

وی مراکز آپا را بستری علمی در کشور دانست و افزود: این مراکز سعی می‌کنند امنیت را به جامعه هدیه کنند.

جمالی ارائه طرح امنیت برای امن‌سازی شبکه‌ها، ارزیابی امنیتی و انجام آزمون نفوذپذیری سامانه‌ها و شبکه‌های رایانه‌ای را از مهمترین ماموریت‌های این مرکز تخصصی عنوان و تصریح کرد: جذب و تربیت نیروی انسانی متخصص و توانمند برای مدیریت امنیت اطلاعات، ارتباط سیستماتیک با مرکز ماهر و سایر مراکز آپا جهت رصد امنیت در فضای سایبری کشور، تدوین و اجرای دوره‌های آموزشی مورد نیاز در زمینه امنیت فاوا، ارتباط مستمر با دستگاه‌ها و کمک به آنها برای ارتقای امنیت فاوا و انجام پروژه‌های ملی در حوزه ماموریت مرکز برنامه‌های کاری مرکز آپای دانشگاه محقق اردبیلی است.

در ادامه گواهینامه راه اندازی مرکز آپای دانشگاه محقق اردبیلی به استناد اقدام چهارم از راهبرد دوم سند افتا و نظام ملی مقابله با حوادث رایانه ای، همچنین نظر به اهمیت و ضرورت راه اندازی و گسترش مراکز همکار در زمینه تشخیص، تحلیل، هماهنگی ملی پاسخ به حوادث امنیتی رایانه ای و با توجه به ظرفیت های ایجاد شده در دانشگاه محقق اردبیلی به رئیس دانشگاه محقق اردبیلی اعطا شد.

AWT IMAGE

*************************

AWT IMAGE

************************

AWT IMAGE



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3779 بار   |   دفعات چاپ: 657 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر