انتصاب آقای دکتر برومند صلاحی به عنوان رییس هسته پژوهشی هیدروانفورماتیک

 | تاریخ ارسال: 1398/12/24 - 12:57 | 
 
طی حکمی از سوی رئیس محترم دانشگاه محقق اردبیلی، آقای دکتر برومند صلاحی عضو هیأت علمی گروه جغرافیای طبیعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، به عنوان رییس محنرم هسته پژوهشی هیدروانفورماتیک منصوب شد. مدیریت، اساتید، کارکنان و دانشجویان این انتصاب را به ایشان تبریک عرض می نماید. با آرزوی موفقیت و سلامتی و توفیق روز افزون ایشان.

برگزاری نشست تخصصی واکاوی نقش شهرداری در مسکن استجاری در ساختمان شورای اسلامی شهر تهران با حضور آقای دکتر علیرضا محمدی، عضو هیأت علمی گروه ج

 | تاریخ ارسال: 1398/12/17 - 11:06 | 
برگزاری نشست تخصصی واکاوی نقش شهرداری در مسکن استجاری در ساختمان شورای اسلامی شهر تهران با حضور آقای دکتر علیرضا محمدی، عضو هیأت علمی گروه جغرافیا وبرنامه ریزی شهری و روستایی دانشکده ادبیات و علوم انسانی


 
نشست تخصصی واکاوی نقش شهرداری در مسکن استجاری در ساختمان شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، محمدحسین بوچانی، رییس این مرکز با بیان اینکه 42 درصد تهرانی ها مستاجراند، گفت: یکی از مهمترین مسائلی که تهران با آن روبروست مهاجرت درون شهری به علت خانه به دوشی ساکنان آن است؛ با افزایش قیمت رهن و اجراه و تورم این گروه در معرض جدی حذف از شهر قراردارند در حالی که حق جدی سکونت در شهر را دارند.
بوچانی یکی از ضعف های ساختاری دو طرج جامع و تفصیلی را بی توجهی به مسکن اجتماعی ارزیابی کرد و گفت: شهرداری جدای از مسائل حقوقی و قانونی که باید به مطالعه آن پرداخت برای اقشاری که در معرض آسیب از حیث تامین مسکن اند مسئولیت اجتماعی دارد.
وی با اشاره به بستر قانونی شهرداری ها برای ورود به بحث مسکن دهک های پایین تصریح کرد: 42 درصد از شهروندان تهرانی که مستاجراند تنها دهک های پایینی جامعه را شامل نمی شوند این یعنی 5 دهک از جامعه درگیر این مساله اند.
بوچانی با بیان این مطلب که 42 درصد مذکور الزاما فاقد مسکن نیستند، گفت: احتمالا در واحدهایی سکونت دارند که تامین کننده نیازهای آن ها نیست و این نشان دهنده وضعیت بغرنج برای این 5 دهک است.
رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به «به جاماندگی» ارزش پول در برابر« ازجادررفتگی» قیمت مسکن و اجاره بها طی چند سال اخیر گفت: در قوانین موجود و بر اساس بند یک، دو و سه ماده 8 قاون شوراها نمایندگان باید نارسایی های حوزه را شناسایی کنند یکی از این نارسایی ها مساله مسکن است.
در ادامه این جلسه علی چگینی، مدیرکل پیشین دفتر برنامه ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی بر ضرورت سرمایه گذاری شهرداری در مکان های مورد نیاز و باظرفیت در شهر تاکید کرد و گفت: همچنین شهرداری باید قوانین را بر اساس منافع عمومی طراحی کند؛ به عنوان مثال اعطای مجوز در مناطق شمالی شهر با جمعیت کمتری را در خود جای داده سخت تر کند.
چگینی همچنین بر اصلاح سیاست ها و قوانین بالادستی تاکید و خاطرنشان کرد: مداخله شهرداری و دولت در بحث مسکن استیجاری باید موثر و کارآمد باشد در غیر این صورت باعث ناکارآمدی اقتصاد می شود.
وی با اشاره به سرمایه گذاری 14 هزار میلیاردتومانی ایرانی ها در امر مسکن ترکیه گفت: این قوانین ناکارآمد است که به فرار سرمایه ها منجر می شود.
وی بخشی از مشکلات مسکن را ناشی از مشکلات کلان اقتصادی کشور دانست و گفت: سیاست های مسکن از ابتدای انقلاب تا کنون در برهه ای زمانی متفاوت تغییراتی داشته ولی در حال حاضر نیازمند سیاست هایی هستیم که هم افزایی نهادهای مختلف را در پی داشته باشد.

قوانین شهرسازی مانع از رسیدن مسکن به مصرف کننده می شود
در ادامه این جلسه فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به تورم کنترل نشده بعد از انقلاب گفت: این شرایط به ما این اجازه را نمی دهد که در هیچ سطحی از جمله مسکن خروجی مناسبی داشته باشیم و تا کنون هر سیاستی که اتخاذ شده به افزایش قیمت مسکن منجر شده است.
پورحاجت امکان خانه دار شدن مستاجران در شهری مانند تهران با پس انداز را تقریبا صفر دانست و گفت: یکیاز مشکلات اساسی ما در حوزه قوانین شهرسازی است، این قوانین ضوابط و مقررات را طوری تنظیم نمی کند که مسکن به دست مصرف کننده برسد.
وی بر ضرورت بازنگری در قوانین شهرسازی تاکید کرد و گفت: 450 هزار واحد خالی در تهران ماحصل همین تفکر است که مسکن برای افراد ساخته نشده؛ ساختمان متقاضی ندارد، واحدهای کوچک 50 تا 70 متری که نیاز کنونی جامعه است، ساخته نشده است.
وی همچنین استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، د ولتی و نهادهای عمومی برای ساخت مسکن استیجاری را ضروری  توصیف کرد.
در ابتدای این جلسه نیز علیرضا محمدی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با ارائه پاورپوینتی به ارائه وضعیت مسکن و نماگرهای آن و جایگاه شهرداری در سیاستگذاری مسکن شهری پرداخت. علی قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک نیز از دیگر سخنرانان این جلسه بود.

اعطای حکم ریاست هسته پژوهشی مطالعات اکوتوریسم به آقای دکتر صیاد اصغری

 | تاریخ ارسال: 1398/12/17 - 11:05 | 
اعطای حکم ریاست هسته  پژوهشی مطالعات اکوتوریسم به آقای دکتر صیاد اصغری
طی حکمی از سوی ریاست محترم دانشگاه محقق اردبیلی، اعطای حکم ریاست هسته  پژوهشی مطالعات اکوتوریسم به آقای دکتر صیاد اصغری عضو هیأت علمی گروه جغرافیای طبیعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی به ایشان ابلاغ شود. مدیریت ، اساتید انتصاب ایشان را به ریاست هسته پژوهشی مطالعات اکوتوریسم تبریک عرض می نماید.
 

آقای حبیب شکری دانشجوی این دانشکده در مسابقات المپیاد علمی دانشجویی کشور افتخار آفریدند.

 | تاریخ ارسال: 1398/12/17 - 11:00 | 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر ترحم مصری با اعلام این خبر، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به منظور تشویق و ترغیب دانشجویان دانشگاه های کشور به مطالعه، تحقیق و ایجاد فرصت های مناسب علمی، هر ساله المپیاد علمی دانشجویی کشور را برگزار می نماید.
وی افزود: در راستای ایجاد مشارکت گسترده تر دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور، المپیاد غیر متمرکز از سال ۱۳۸۶ با تقسیم بندی دانشگاه های کشور به هشت قطب دانشگاهی به اجرا در آمده است.
مصری با بیان اینکه هر دانشگاه، دانشجویان علاقمند و متقاضی را به صورت یک تیم پنج نفره در هر رشته به دانشگاه مرکز قطب معرفی می نماید، ادامه داد: در مرحله اول که اردیبهشت ماه هر سال برگزار می شود، تیم های دانشگاهی در هر منطقه به طور همزمان با یکدیگر به رقابت می پردازند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: مرحله اول بیست و چهارمین المپیاد علمی – دانشجویی اردیبهشت ماه سالجاری با شرکت ۶۳ نفر از دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در دانشگاه تبریز برگزار گردید و در این آزمون، هفت نفر به  مرحله کشوری راه یافتند.
وی گفت: براساس نتایج آزمون مرحله نهایی، رتبه کلیه شرکت کنندگان مشخص می گردد و مطابق با آئین نامه استعدادهای درخشان دانشگاه محقق اردبیلی برگزیدگان رتبه های اول تا پانزدهم مرحله نهایی می توانند از تسهیلات استعدادهای درخشان  بهره مند شوند. افزون بر اینکه نفرات اول تا پانزدهم مرحله نهایی آزمون المپیاد علاوه بر عضویت در دفتر استعدادهای درخشان می توانند از جوایز نقدی دانشگاه  نیز بهره مند خواهند شد.
مصری تصریح کرد: این هفت نفر مرداد ماه سالجاری در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور تهران در آزمون کشوری به رقابت پرداختند و بر اساس نتایج اعلام شده عباس دیدار در رشته آمار رتبه ۵، حبیب شکری در رشته جغرافیا رتبه ۱۷، هادی پوراسکندری در رشته زبان و ادبیات فارسی رتبه ۲۷، زهرا سیف اله زاده در رشته زیست شناسی رتبه ۲۲، فاطمه اصغری در رشته زیست شناسی رتبه ۳۳، علی فرجیان در رشته فیزیک رتبه ۲۲ و محمدصادق نوروزی در رشته فیزیک رتبه ۲۴ را کسب کردند.
 

 

مراسم تجلیل از آقای دکتر وکیل حیدری ساربان عضو هیئت علمی گروه جغرافیا

 | تاریخ ارسال: 1398/12/17 - 10:59 | 
مراسم تجلیل از آقای دکتر وکیل حیدری ساربان عضو هیئت علمی گروه جغرافیا


به همت انجمن علمی جغرافیا و به مناسبت هفته پژوهش "مراسم تجلیل از دکتر وکیل حیدری ساربان، عضو هیئت‌علمی گروه جغرافیای دانشگاه محقق اردبیلی"  در تاریخ  97/9/25 ساعت 12-10 در محل اتاق ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. در این نشست ابتدا دکتر محمد حسن‌زاده بر ضرورت پژوهش به‌عنوان فرآیند تولید علم تأکید کرده و در خصوص اهمیت پژوهش در جامعه دانشگاهی صحبت کردند. سپس دکتر وکیل حیدری ساربان در خصوص ضرورت توجه به پژوهش‌های علمی و حمایت از پژوهشگران صحبت کردند. همچنین از فعالیت‌های صورت گرفته توسط انجمن علمی جغرافیا و روند مثبت برنامه‌های انجمن در پویایی علمی دانشجویان مطالبی را افزودند. در پایان از دکتر وکیل حیدری ساربان به‌عنوان بیشترین دارنده مقاله ISC در حوزه علوم جغرافیایی تجلیل شد.