نشست تخصصی رئیس بنیاد ملی علم ایران با روسا، اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مدیران دستگاه های اجرایی استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، دکتر گودرز صادقی سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی در این نشست بر ضرورت آشنایی مدیران، اساتید و افراد ذیربط با عملکرد و ساز و کارهای موجود برای استفاده از خدمات و تسهیلات بنیاد ملی علم ایران تاکید کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی از میان 56 دانشگاه برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای رتبه 23 است، افزود: با احتساب اینکه چندین دانشگاه از این 56 دانشگاه در تهران مستقر هستند، از نظر استانی دارای رتبه خوبی هستیم.
مجید خدابخش استاندار اردبیل با بیان اینکه طبق آمارهای موجود هم اکنون در سطح کشور حدود شش میلیون و 700 هزار دانشجو وجود دارد، گفت: اصلی ترین مساله ای که برای نظام و دولت مطرح است، اشتغال فارغ التحصیلان جوان دانشگاهی است.
وی افزود: اگر بخواهیم صندوق ها و بنیادهای علمی و پژوهشی را فعال تر کنیم و از این ظرفیت های خوب در کشور برای جهش علمی استفاده کنیم، باید از بحث اشتغال شروع کنیم.
خدابخش اظهارامیدواری کرد: استان اردبیل بتواند از ظرفیت ها و حمایت های صندوق حمایت از پژوهشگران و نوآوران برخوردار شود.

نصرت الله ضرغام رئیس بنیاد ملی علم ایران نیز گفت: اساس نامه بنیاد ملی علم ایران در سال 82 به منظور شناسایی، پرورش، شکوفایی و حمایت از استعدادهای خلاق تدوین شده و نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران تغییر یافته است.
وی با بیان اینکه قبل از شروع به کار بنیاد ملی علم ایران، عملکرد این بنیاد را در کشورهای مختلف دنیا بررسی کردیم، افزود: با الگوگیری از این کشورها و با توجه به شرایط داخلی کشور، اقدامات و برنامههای این بنیاد را تصویب کردیم.
رئیس بنیاد ملی علم ایران تصریح کرد: تشکیل مراکز نوآوری در دانشگاه ها و راه اندازی بنیاد حامیان توسعه علم و فناوری در کشور در دستور کار بنیاد ملی علم ایران قرار دارد.
ضرغام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور را دارای 15 کارگروه تخصصی دانست و خاطرنشان کرد: یک درصد از تولید علمی کشور با حمایت صندوق صورت گرفته است؛ این در حالی است که فقط 25 هزارم درصد از منابع تحقیقاتی کشور به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شش میلیون و 700 هزار دانشجو در کشور، تحصیل می کنند، افزود: از این تعداد 77 هزار دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند، که باید بتوانیم از ظرفیت این دانشجویان در راستای توسعه کشور بهره مند شویم.
رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه باید از ظرفیتهای منطقه ای در جذب دانشجویان خارجی استفاده کنیم، تصریح کرد: در حوزه تولید علم و فناوریهای جدید به نسبت یک درصد جمعیت دنیا شرایط مناسبی را داریم، اما به هیچ وجه در بخش کیفیت تولیدات همتراز با دیگر کشورها پیشرفت نکردهایم.

ضرغام این بنیاد را از نظر حمایت از ثبت اختراع در کشور دارای مقام نخست معرفی و خاطرنشان کرد: این بنیاد تاکنون به منظور حمایت و همکاری نخبگان 670 قرارداد با وزارتخانه ها و دانشگاه ها منعقد کرده است.
وی از علاقمندی 75 درصد ایرانیان مراکز علمی خارج از کشور به همکاری با بنیاد ملی علم ایران خبر داد و گفت: در حال حاضر 70 درصد اساتید و پژوهشگران برتر کشور با بنیاد ملی علم ایران همکاری دارند.
رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه 40 درصد محصولات تجارت جهانی را تولیدات دانش بنیان تشکیل می دهند، تصریح کرد: هدف این بنیاد حمایت از تمامی فعالیتهای علمی و دانشبنیان کشور است.
ضرغام با بیان اینکه مراکز نوآوری نقش مهمی در توسعه دانش بنیادی و در نهایت تبدیل آن به ثروت ایفا می کنند، خاطرنشان کرد: مرکز نوآوری متشکل از یک یا چند تیم نوآوری است که با همکاری مراکز تحقیقاتی و شرکت های متقاضی محصولات جدید، در چارچوب برنامه ای بلندمدت فعالیت می کنند.
در پایان این نشست صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با دانشگاه های محقق اردبیلی و علوم پزشکی اردبیل تفاهم نامه همکاری امضا کرد.
