دکتر عیسی ثمری مشاور رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در امور برنامه ریزی و توسعه گفت: تحقق برنامه های دانشگاه محقق اردبیلی با جدیت بیشتری دنبال می شود.
.jpg)
وی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه تصریح کرد: با شکل گیری کمیته تخصصی برنامه ریزی و توسعه دانشگاه محقق اردبیلی، تحقق برنامه های دانشگاه با جدیت بیشتری دنبال می شود.
ثمری با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی از جمله دانشگاه های جامع کشور است که با تلاش و همدلی مجموعه همکاران دانشگاهی در چند سال گذشته توانسته است جایگاه خوبی از نظر رتبه بندی دانشگاهی کشور به دست آورد؛ افزود: مطمئنا با توجه به ویژگی ها و شاخص هایی که داریم از جمله وضعیت خوب هیات علمی، فضای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، قابلیت و پتانسیل لازم برای تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز کشور و منطقه در حوزه ماموریت های دانشگاه و اولویت هایی که نقشه جامع علمی کشور در مورد رشته های دانشگاهی مد نظر قرار داده است و به ویژه تحصیلات تکمیلی و مزیت های خاص مرزی بودن، دانشگاه محقق اردبیلی می تواند سهم قابل توجهی در آموزش عالی کشور، منطقه و استان داشته و رتبه دانشگاه را بهبود و ارتقا بخشد.
دبیر کمیته تخصصی برنامه ریزی و توسعه دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: از طرفی اعتقاد متخصصان آموزش عالی بر این است که دانشگاه ضمن اینکه بر محیط و جامعه تاثیر می گذارد، از آن تاثیر می پذیرد لذا تاثیرگذاری دانشگاه جهت توسعه استان در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و مشارکت و همکاری در تامین نیازهای اساسی منطقه و کشور با تاکید بر طراحی و توسعه رشته های میان رشته ای و مورد نیاز طبق اولویت های نقشه جامع کشور، برنامه های توسعه پنج ساله، طرح آمایش آموزش عالی و اسناد دیگر بالادستی، محور مهمی است که در این دانشگاه لازم است، مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و از طرفی تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور، نگاه به چالشهای جدید و محیط در حال تغییر، موضوع توجه به برنامهریزی، تفکر برنامهریزی، مدیریت آموزش عالی و نگاه به توسعه دانشگاهی که بیش از پیش مورد تأکید قرار گرفته است و این امر نیز مستلزم مجموعه ای از اقدامات منظم و هدفمند با یک تفکر برنامه ای است چرا که تعالی و توسعه دانشگاه بدون برنامه ریزی و ارزیابی مستمر آن امکان پذیر نیست اما مدیریت و برنامه ریزی، نیازمند نگاهی کلان نگر و توسعه یکپارچه در دانشگاه یا مفهومی که به نظرم کامل تر باشد، نگاه همه جانبه نگر هستیم.
مشاور رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در امور برنامه ریزی و توسعه با بیان اینکه توجه به برنامه ریزی و مدیریت کلان و یکپارچه، تشکیل کمیته تخصصی برنامه ریزی و توسعه با تفکر و دیدگاه مثبت مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در این نوع نگاه و تفکر توسعه ای، باید به گونه ای فرهنگ سازی کنیم که رفتارهای تک تک عوامل دانشگاهی از هیات علمی گرفته تا کارمند، دانشجو و مدیران دانشگاه بتواند سهم خود را در تحقق اهداف و ماموریت های دانشگاه ایفا کرده و در پیشبرد آن تلاش کنیم برای همین به دنبال سازماندهی فعالیت های دانشگاهی در نظامی یکپارچه بودیم.
ثمری با بیان اینکه کمیته تخصصی برنامه ریزی و توسعه دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان بازوی مشورتی مدیریت دانشگاه و هدایت توسعه برنامه های دانشگاه خواهد بود، افزود: اعضای کمیته با حکم رئیس دانشگاه و به مدت دو سال انتخاب می شوند.
وی با اشاره به اهداف کمیته تخصصی برنامه ریزی و توسعه دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: از اهداف اساسی کمیته در مرحله اول تعالی و توسعه دانشگاه و تحقق ماموریت ها و سیاست های دانشگاه است و با این هدف اساسی، فراهم سازی زمینه های ارتقای کیفیت در امور آموزشی، پژوهش و فناوری، دانشجویی، فرهنگی اجتماعی و ارتباط با جامعه را دنبال می کند.
ثمری گفت: بررسی و تعیین شاخص های کلان و خرد توسعه دانشگاه در حوزه های آموزش، پژوهش و فناوری، فرهنگی و اجتماعی، دانشجویی و اداری و مالی با توجه به اسناد بالادستی و ارزیابی و پیگیری میزان پیشرفت و عملکرد شاخص های توسعه دانشگاه با همکاری شورای نظارت و ارزیابی دانشگاه از دیگر اهداف این کمیته است.
وی اضافه کرد: بررسی وضعیت طرح های تملک دارایی های سرمایه ای و اعتبارات هزینه ای و ارائه پیشنهادات و راهکارهای لازم؛ تهیه پایگاه اطلاعاتی مورد نیاز برای تعامل بیشتر دانشگاه با وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و سایر نهاد های استانی؛ بررسی و رصد گزارش پیشرفت برنامه راهبردی و عملیاتی(سالانه) دانشگاه؛ ارائه نظرات و پیشنهادات مشاوره ای به هر یک از حوزه های دانشگاه و پیش بینی و برنامه ریزی نشست های تخصصی مرتبط با برنامه های توسعه دانشگاه از دیگر اهداف کمیته است.
دبیر کمیته تخصصی برنامه ریزی و توسعه دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: علاوه بر اعضای کمیته، نمایندگان هر یک از حوزه های دانشگاه حسب مورد از طرف دبیر کمیته برای شرکت در جلسات حضور خواهند یافت و همچنین از مشاوره های همکاران صاحبنظر و فعال در داخل و بیرون دانشگاه نیز بهره خواهیم برد.
ثمری اضافه کرد: اجرای این مهم نیازمند همکاری و مشارکت یاران و همکاران پر تلاش و صدیق و اندیشمند دانشگاه است و امیدوارم که آثار این حرکت رو به جلو در تولید و نشر علم و محیط داخلی و بیرونی دانشگاه موثر و مفید واقع شود.