ملی

    معرفی کارآفرینان ملی محمد مهدی فنایی، مجید بحرینی و  سعید سعادت

AWT IMAGE

مهندس محمدمهدی فنایی 

در صنعت برق کشور نام مهندس محمد‌مهدی فنایی در راس شرکت الکتروکویر نامی آشنا برای مدیران صنعت برق کشور است راه او از منزلی در یزد آغاز می‌شود که در زمانی برق نداشته و دیدن جراحت بر اثر آتش یک چراغ گرد‌سوز و بعدها کشیده شدن برق به منزل و محله آنان و رویت مزایا برق بهانه‌یی برای تحصیل و فعالیت در این رشته می‌گردد تا جایی که امروز کارخانه‌یی با حدود 400 پرسنل تحت مدیریت مهندس فنایی اداره می‌گردد.
مهندس فنایی دانش‌آموخته پلی‌تکنیک است و نظرش در مورد وضعیت صنعت در جهان کنونی این است: «در گذشته فاکتورهای مثبت برای صنعتگر خوب، تولید محصول با کیفیت و تحویل به موقع مطرح در حالی که اکنون تولید محصول با کیفیت و تحویل بموقع برای صنعتگران معتبر امری بدیهی بوده و رقابت بین صنعتگران در تحویل محصول با کیفیت، با قیمت مناسب و داشتن روابط عمومی قوی و ارتباطات موثر با مشتریان نهفته است
داشتن چنین تفکری باعث شده تا شرکت زیمنس که محصولات الکتروکویر تحت لیسانس آن تولید می‌شود از فنایی بخواهد با مشارکت کشورهای عربی در آن کشورها نیز تولید تابلوهای فشار متوسط و ضعیف را انجام دهند و در واقع انتقال تکنولوژی از طریق ایران انجام گیرد حال این امر در قطر اتفاق افتاده و پرسنل ایرانی در قطر نیز فعالیت می‌کنند. راه‌اندازی خط تولید مشترک با کشورهای دیگر از جمله سوریه و لبنان نیز در دستور کار الکتروکویر و زیمنس قرار دارد ارتباط صنعت و دانشگاه از دیدگاه مهندس فنایی در کشورمان بسیار پایین بوده و وی پیشگام شده تا با مساعدت‌های خود به همراه دکتر معینی رئیس دانشکده برق پلی‌تکنیک در این زمینه اقدامات مؤثری بنمایند.
فنایی ضمن اشاره به اینکه با تعامل فیمابین الکتروکویر و پلی‌تکنیک می‌توان در سال آینده شاهد حضور دانشجویان در واحد R &D این شرکت بود،‌ جمله زیبایی را بیان می‌کند که ضمن اشاره به آن مشروح مصاحبه با ایشان را به استحضارتان می‌رسانیم.
"
افکار به اهداف منجر شده و اهداف در اعمال آشکار می‌شوند اعمال نیز عادات را شکل می‌دهند و عادات خصوصیات را رقم می‌زنندن و این خصوصیات است که سرنوشت را رقم می‌زند"
فکر فعالیت در صنعت برق،‌ تحصیل در این رشته و ایجاد کارخانه الکتروکویر از چه نقطه‌ای آغاز شد؟
در دوران کودکی، منزل ما در منطقه‌ای قرار داشت که فاقد برق بود و یک شب در اثر افتادن چراغ گردسوز از روی بلندی دست من سوخت بعدها که برق‌کشی به آن منطقه انجام شد و من مزایای آن را دیدم به این رشته علاقه‌مند شده و تحصیل نمودم.
از سال 1361 با راهنمایی‌های استادان خود، کارگاهی را با 10 نفر پرسنل راه‌اندازی کرده‌ایم که کارها اغلب بصورت تیمی انجام می‌شد. بعدها توانستیم با گسترش پروژه‌ها ناگزیر به افزایش پرسنل باشیم تا جائیکه امروز به طور مستقیم حدود 400 نفر در گروه الکتروکویر در حال کار بوده و بطور مستقیم از طریق چند شرکت مرتبط با ما نیز چند صد نفر مشغول به کار هستند که ممکن است تعداد کل به 1000 نفر برسد. شرکت الکتروکویر توانست با اتکا به توانمندی‌های خود علاوه بر دریافت چند گواهینامه و لوح زرین در داخل کشور،‌ گواهینامه و لوح زرین شرکت آلمانی زیمنیس را در میان 124 پارتنر در سطح جهان را دریافت نماید این لوح نشان می‌دهد که تولیدات ما کیفیتی همپای زیمنس دارد بطوری که وقتی تولید تابلوهای فشار قوی را نیز در کنار ساخت تابلوهای فشار ضعیف پی گرفتیم شرکت زمینس بطور رسمی کیفیت محصولات ما را تأیید و مشابه محصولات خود عنوان کرد و در حال حاضر تحت لیسانس شرکت زمینس فعالیت می‌کنیم.
در مورد حوزه‌های فعالیت شرکت توضیح فرمائید. توان رقابت شرکت در بازار داخل و خارج را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
در مورد پروژه‌های در دست اقدام ذکر این نکته لازم است که همزمان با بالا رفتن قدرت تکنولوژیکی شرکت و آغاز صادرات تابلوهای فشار متوسط یکی از شرکت‌های معتبر قطری به نام شرکت سلام درخواست انتقال تکنولوژی تابلوهای برق زیمنیس به آن کشور را مطرح کرد و شرکت زیمنس هم با توجه به کیفیت مطلوب محصولات تولید شده در شرکت ما،‌ الکتروکویر را برای انتقال تکنولوژی به شرکت قطری برگزید به این ترتیب شرکت الکتروکویر به عنوان نتها پارتنر زیمنس، مسئول انتقال تکنولوژی به این شرکت قطری شده و این کارخانه در حالیکه دارای پرسنل ایرانی نیز هست مشغول بهره‌برداری می‌باشد. با تلاش‌هایی که انجام دادیم خوشبختانه توانستیم بسیاری از بازارهای قطر و بحرین را تحت پوشش خود درآوریم.
برنامه‌ریزی تولیدی مذکور به این شکل تدوین شده است. فاز یک در زمینه مونتاژ فعالیت می‌کند،‌ در این فاز سلول‌های مورد نیاز آن از ایران صادر خواهد شد و در فازی دیگر تلاش می‌کنیم این شرکت را با انتقال تدریجی تکنولوژی ساخت و صادرات نیروی متخصص و خلاق از ایران به سطحی برسانیم که قادر باشد بدون نیاز به سایر شرکت‌های ایرانی بازارهای قطر و بحرین را به نام خود تحت پوشش قرار دهد و امتیاز تمام پروژه‌های آن را دست گیرد. سرمایه اولیه این شرکت سه میلیون دلار است که 49 درصد آن متعلق به شریک ایرانی و 51 درصد آن متعلق به شریک قطری است البته شرکت ایرانی تنها 150 هزار دلار از این میزان را پرداخت کرده و مابقی سرمایه، ارزش خدمات انتقال تکنولوژی است که با فروش تکنیک‌های انتقالی از ایران تأمین شده است،‌ همچنین دیگر کشورهای عربی از جمله سوریه و لبنان نیز برای چنین فعالیتی اعلام آمادگی کرده‌اند و این درخواست‌ها در حال بررسی است.
طبیعی است دادن مجوز به ما برای گسترده شدن فعالیت‌مان و همکاری با شرکت‌های خارجی به دلیل احترام ما به مقوله کیفیت و استاندارد است و همین موضوع باعث شده که محصولات ما هم در بازار داخلی و هم بین‌المللی جایگاه مناسبی را کسب نماید. در هر بخشی و محصولی که ما فعالیتی را انجام دادیم شرکت زیمنس آن را برترین تشخیص داده است بنده باید به نکته مهمی اشاره کنم و آن توجه به این نکته است که در دنیای امروز تولید محصولی با کیفیت و تحویل به موقع امری بدیهی بوده و رقابت بین شرکت‌ها و بدست آوردن بازار در قیمت مناسب و پایین محصولات تولیدی و همچنین داشتن روابط عمومی قوی و ارتباط با بازار نهفته است.
ارزیابی شما از جایگاه R &D و نقش آن در صنعت چیست؟
بنده معتقدم واحد R &D هر شرکت می‌تواند در هر لحظه خون جدیدی را به شریان هر واحد صنعتی تزریق کند و همچنین قیمت تمام شده را پائین آورده و اصلاح خط تولید داشته باشد. همچنین می‌تواند بسیاری از مشکلاتی که ما در گذشته با آن گریبانگیر بودیم را حل نماید. در جهان امروز هر روز تکنولوژی و فناوری جدیدی به وجود آمده و محصولات با کیفیت بهتری نسبت به گذشته تولید می‌شوند در چنین شرایطی اگر هر واحد صنعتی بخش R &D قوی نداشته باشد طبیعتاً‌ نخواهد توانست با فناوری روز دنیا حرکت نموده و عقب خواهد افتاد. داشتن یک واحد R &D قوی می‌تواند محصولات تولیدی شرکت مطبوع خود را با تولیدات دیگر کارخانه‌ها که با آخرین فناوری‌ها تولید می‌گردد مطابقت داده و در جهت ارتقاء آن کمک نماید. در مجموع R &D در صنعت یعنی عمواره داشتن زندگی جدید و نداشتن R &D برای یک شرکت به معنای محکوم بودن به فنا می‌باشد.
در شرکت تحت مدیریت شما دانشجویان تا چه میزان توانسته‌اند از واحد R & D شما بهره‌ برده و کار پژوهشی انجام دهند؟
متأسفانه تاکنون چنین امری اتفاق نیافتاده است ما در بخش R &D شرکت، از فارغ‌التحصیلان برجسته دانشگاه پلی‌تکنیک و صنعت بهره می‌جوییم و علت عدم ارتباط دانشجویان با واحد R &D الکترو کویر به شکل کلی، به ضعف ارتباط صنعت و دانشگاه در ایران بر می‌گردد. بنده خوشحال هستم که اخیراً دکتر معینی رئیس دانشکده برق پلی‌تکنیک در این زمینه اقداماتی داشته‌اند. ما نیز تصمیم داریم در این زمینه مساعدت کنیم ضمن اینکه در این رابطه جلسات مرتبی را به منظور و به قصد هرچه عمیق‌تر کردن ارتباط صنعت و دانشگاه با دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌کنیم.
واقعیت این است که در کشور ما این موضوع به خوبی جا نیفتاده است.
بنده در کشور تایوان ساختمان بسیار عظیمی را دیدم که بخشی از آن به صنعت و بخشی به دانشگاه تعلق داشت تا در کنار هم در جهت نزدیکی این دو بخش فعالیت نمایند نمونه کوچک آن را دکتر معینی در پلی تکنیک انجام داده‌اند که امیدوارم با مساعدت صنعتگران مثمر ثمر واقع شود.
با توجه به توضیحات شما می‌توانیم سال آینده شاهد حضور دانشجویان در واحد R &D شرکت شما باشیم.
ما از این موضوع استقبال می‌کنیم و از فضایی که پلی‌تکنیک برای این کار در نظر گرفته تشکر می‌کنیم و قرار است گروهی از مهندسان شرکت ما جلسه‌ای با آقای معینی داشته و در این زمینه هماهنگی صورت بگیرد.
شرکت‌های زیر مجموعه الکترو کویر در چه زمینه‌هایی فعالیت می‌نمایند؟
ما در راستای معرفی توان ایرانی و رقابت با محصولات خارجی تولید محصولاتی را که تا آن زمان در داخل کشور تولید نمی‌شدند آغاز کردیم و عمدتاً از خارج از کشور وارد می‌شدند با همین هدف بود که تلاش کردیم تمام محصولات و یا مواد اولیه را توسط شرکت‌های زیرمجموعه الکتروکویر تولید و به بازار عرضه کنیم.
به این ترتیب و در گام اول،‌ اقدام به ایجاد شرکتی برای تولید خازن در یزد کردیم، این شرکت در حال حاضر با نام فراکوه تحت لیسانس شرکت FRAKO آلمان خازن‌های فشار ضعیف و تحت لیسانس شرکت "DUCATI " ایتالیا انواع خازن های فشار قوی را در ایران تولید می‌نماید.
در کنار این شرکت مجموعه دیگری نیز برای تأمین مواد اولیه کارخانجات در کشور دوبی ایجاد شده که پس از مدتی توانست نمایندگی "لگراند" را در ایران عهده‌دار شود و به جز تولید مواد اولیه فعالیت‌هایی را نیز در زمینه فناوری اطلاعات (IT ) صورت دهد. این شرکت که RTC نام دارد هم اکنون در کنار سایر شرکت‌های زیرمجموعه الکتروکویر فعالیت می‌کند. دامنه فعالیت ما به حدی رسید که شرکت "لگراند" فرانسه که یکی از مجموعه‌های سرآمد در زمینه ساخت تابلو‌های خانگی محسوب می‌شود با مشاهده توان و موفقیت شرکت ما در ساخت تابلو‌های صنعتی، پیشنهاد همکاری مشترک را جهت ساخت تابلو‌های خانگی ارائه نمود.
به این ترتیب، علی‌رغم اینکه فعالیت ما بیشتر در حوزه ساخت تبالوهای کشویی بود اما نیاز کشور را به تابلوهای فیکس که تا آن زمان توسط هیچ شرکت داخلی تولید نشده بود، بررسی نمودیم و زمینه را برای تأسیس شرکت "لنا" که قرار بود به تولید این گونه تابلوها بپردازد فراهم آوردیم.
این شرکت نیز تحت لیسانس شرکت فرانسوی لگراند در یزد تأسیس و هم اکنون مشغول تولید تابلو‌های فیکس تحت لیسانس لگراند فرانسه و باسداکت‌های فشار ضعیف و روشنائی تحت لیسانس BBI ایتالیا می‌باشد و بدین ترتیب فعالیت‌های شرکت وسعت بیشتری یافت.
به علاوه در شرایطی که نفت و گاز و پتروشیمی جزو تأثیرگذارترین و کلیدی‌ترین صنایع کشور محسوب می‌شود، ما باید خود را برای کار در این صنعت و رقابت با سازندگان خارجی نیز مجهز می‌کردیم و لذا تلاش کردیم در جهت تولید تابلوهای برق با تکنولوژی بالا حرکت کنیم و با همین هدف نیز تولیدات خود را به فناوری روز مجهز کردیم. زیرا بر این اعتقاد هستیم که تابلوهای برق در صنایع عظیم پتروشیمی نقش قلب را دارد لذا ایمنی و کیفیت بالای تابلوها در هر پروژه نقش بسزائی را ایفا می‌کند زیرا که قلب یک پتروشیمی تابلوهای برق آن هستند و ایمنی و کیفیت بالای این تابلوها در موفقیت پروژه، نقش بسزایی را ایفا می‌کنند.
یکی دیگر از شرکت‌هایی که برای رفع نیاز پروژه‌ها فعال شد شرکت رسم‌آرا بود. این شرکت با هدف ارائه خدمات اتوماسیون کلیه فعالیت‌های مجموعه ایجاد شد و هم‌ اکنون با افزایش فعالیت‌های شرکت مذکور به صورت EPC ، در پی ارائه پروژه‌های خود به صورت کلید در دست (turn key ) برای مشتریان‌مان می‌باشیم.
یکی دیگر از فعالیت‌ها ساخت باتری شارژ و سیستم UPS صنعتی و نیمه صنعتی تحت لیسانس شرکت CHLORIDE فرانسه می‌باشد که با تأسیس شرکت پارس کویر اروند به توانمندی‌های شرکت کویر افزوده است.
از دیگر شرکت‌های این مجموعه شرکت پارس دلتا آریا می‌باشد که در زمینه تجهیزات الکتریکی ضد انفجار تحت لیسانس FEAM ایتالیا فعالیت می‌کند.
نکته‌ای که باید بیش از هر چیز بر آن تأکید کنم این است که هرکدام از این شرکت‌ها،‌ بوسیله افرادی اداره می‌شوند که زمانی از مهندسان و یا مدیران میانی شرکت محسوب می‌شدند. در حقیقت ما تلاش کردیم هر یک از این شرکت‌ها به مثابه سکوی پروازی، زمینه را برای بروز خلاقیت‌ها و پیشرفت افراد مجموعه فراهم آورد.
اصلی‌ترین شاخصه‌ایی که در مدیریت خود مد نظر قرار داده‌اید چه بوده است؟
از دیدگاه من مدیران موفق بر دل‌ها حکومت می‌کنند زیرا به خوبی می‌دانند که تنها در این صورت قادر خواهند بود که تفکر افراد را نیز در جهت سیاست‌های شرکت سوق دهند.
اگر مدیر خود را در قبال اعضای مجموعه خود مسئول نداند کارکنانی خواهد داشت که در طی زمان احساس بی‌مسئولیتی نموده و سیستم او را به نابودی خواهند کشاند. امروزه نیروی انسانی بزرگترین و ارزشمندترین سرمایه مجموعه‌هاست. لذا نحوه برخورد با آن‌ها قطعاً‌ ارتباطی مستقیم و غیر قابل انکار با منافع شرکت دارد مدیران موفق نیروهای انسانی کارآمد و مسئولیت‌پذیری دارند که خود را در سود و زیان مجموعه سهیم می داند.
و سخن ناگفته؟
امیدوارم که در کشور ما نیازی به دعوت از متخصصین خارجی نباشد و متخصصین داخلی نیازهای صنعت را پاسخگو باشند. همچنین از متولیان امر می‌خواهم با همان شرایطی که پروژه‌های خود را به خارجی‌ها واگذار می‌کنند با شرکت‌های داخلی نیز برخورد کنند.

واقعیت است که متولیان امر تسهیلات و شرایطی را که برای متخصصان خارجی قائل می‌شوند برای ما قائل نیستند و ما مجبوریم با حداقل پیش‌پرداخت کالا را بفروشیم و نمی‌توانیم هیچ برنامه‌ریزی برای دریافت و پرداخت داشته باشیم. این مشکل برای شرکت‌های خارجی فعال در ایران وجود ندارد و این مشکل عظیمی برای ما است.

   مجید بحرینی

AWT IMAGE 

نام و نام خانوادگی: مجید بحرینی
نام پدر: محمدجواد
محل صدور: تهران
متولد: 1358
Email: Bahreini.ut@gmail.com سوابق علمی و اجرایی:
-
رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد و معاف از خدمت نظام وظیفه
- نفراول اولین جشنواره خلاقیت،نوآوری وکارآفرینی درسطح دانشگاههای کشور.
-
دانشجوی برگزیده گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران جهت معرفی به کمیته نخبگان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور.
-
کارآفرین برتر کشور به انتخاب اولین همایش ملی مدیریت کارآفرینی.
-
دانشجوی نمونه دانشگاه تهران در سال تحصیلی 85-86 . در مقطع کارشناسی ارشد
- کسب درجه عالی و نمره 46/19 در دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد در زمینه علوم باغبانی مهندسی فضای سبز با عنوان:
"
بررسی روش های مختلف تغذیه از طریق تزریق به تنه و مصرف موضعی در خاک به منظور کنترل عارضه خزان زودرس درختان چنار (Platanus orientalis L. )."
-
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت تعاونی دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تاسیس سال 1381 (فعال در زمینه: کشت و کار محصولات کشاورزی، انجام پروژه های مطالعاتی و تحقیقاتی، ارائه خدمات فنی مهندسی و مشاوره).
-
دبیر انجمن علمی گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز دانشگاه تهران.
-
عضو شورای حمایت و نظارت انجمن های علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و نماینده 16 انجمن علمی پردیس در دانشگاه تهران.
-
عضو شورای مرکزی فدراسیون علمی و آموزشی سازمان ملی جوانان در استان تهران.
-
عضو شورای مرکزی کانون عالی گسترش فضای سبز و حفظ محیط زیست ایران و مسئول کمیسیون انتشارات.
-
همکاری درطرح ملی کاهش ضایعات آرد، نان وگندم در سطح کشور.
-
عضو هیئت تحریریه و دبیر سرویس تخصصی علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز ماهنامه سیمای محیط "Landscape " از سال 1383.
-
خبرنگار سرویس تخصصی علوم باغبانی ماهنامه سیمای محیط ازسال 1383.
-
همکاری درنگارش 6 جلد کتاب "مشاوره،انتخاب،پرورش و کاربرد گلها"
-
ویراستارعلمی کتاب "چمن ها، کاشت و نگهداری برای داشتن فرشی سبز و زیبا".
-
همکاری درنگارش و ویراستار علمی کتاب "گز" با انجمن علمی جنگلدارای پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.
-
نگارش کتاب"مدیریت چمن"با همکاری مهندس داوود نادری(در دست چاپ).
-
ارائه مقاله تحت عنوان:
"
باغات شفابخش واثرات آنها بر حواس پنجگانه کاربران این باغ" درهمایش بین المللی گیاهان دارویی.
-
ارائه مقاله با عنوان:
"
بررسی روش های مختلف تغذیه از طریق تزریق به تنه (Trunk Injection ) ومصرف موضعی در خاک به منظور کنترل عارضه خزان زودرس درختان چنار(Platanus orientalis L )." در چهارمین کنگره علوم باغبانی ایران .
-
چاپ مقالات علمی ترویجی در نشریه پر تیراژ سیمای محیط تحت عناوین:
-
تغییر رنگ برگها.
-
یک باغ اما یک دنیا سخن.
-
جابجایی و کاشت درختان.
-
دارای گواهی نامه آزمون ادواری رشته مهندسی فضای سبز با کسب امتیاز 100/97 از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران.
-
دارای گواهی نامه آزمون ادواری رشته مهندسی باغبانی با کسب امتیاز 100/92 از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران.
-
عضو مرکز دانش پژوهان شاهد.
-
همکاری در طرح پژوهشی نوع 45 با آقایان دکترکافی ودکتربابالار در رابطه با تغذیه درختان در فضای سبز شهری و رفع مشکل کلرز آنها.
-
همکاری با سازمان پارکها و شهرداریهای تهران و کرج جهت آموزش نحوه تزریق به درختان وبررسی اثرات آن در درخت.
-
همکاری با مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران.
-
طراحی واجرای بخشهایی ازفضای سبز شهر جدید پرند(زیر نظر شرکت عمران شهرهای جدید، وابسته به وزارت مسکن).
-
طراحی واجرای سیستمهای آبیاری فضای سبز شهر جدید پرند.
-
اجرای پروژه کاشت و نگهداری فضای سبز باغ ملی گیاهشناسی ایران(قطعه E ).
-
آشنایی با سخت افزار و نرم افزارهای کاربردی کامپیوتری و اینترنت.
-
دارای طرح برگزیده در"مسابقه بهترین طرح های فرهنگی"دانشگاه تهران .
-
دارای پوستر برگزیده در مسابقه طراحی پوستر"بانک و محیط زیست".
_
تعاونی دانشجویی نمونه دانشگاه تهران جهت معرفی به اولین همایش تعاونی دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (صندق رفاه دانشجویان) با همکاری وزارت کار و امور اجتماعی.
_
شرکت در همایش انجمن های علمی پردیس ودو همایش گردهمایی انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه تهران.
_
برگزاری نمایشگاه کتب تخصصی کشاورزی ومنابع طبیعی.
_
همکاری دربرگزاری یادواره ی بزرگ 400 شهید دانشگاه تهران.
_
سرپرست برگزاری کارگاه آموزشی کشت، تولید وفرآوری گیاهان دارویی.
_
پذیرش مقاله به عنوان :
روش های نوین تغذیه درختان درفضای سبز با تاکید بر روش تزریق تنه ای (Trunk injection) در همایش سازمان پارکها وفضای سبز شهر تهران (ارائه مقاله درسال جاری).
_
همکاری با معاونت توسعه تشکل های بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی .
_
انعقاد سه قرارداد درغالب شرکت تعاونی دانشجویی دانشکده کشاورزی با دانشگاه تهران درسالهای 83،84و85.
_
سرپرست قرارداد طراحی ، اجرا ونگهداری فضای سبز باند دوچرخه سواری با شرکت عمران شهرهای جدید (شهر جدید پرند)
_
سرپرست قرارداد طراحی واجرای سیستم های آبیاری تحت فشاروقطره ای باند دوچرخه
- _ سرپرست قرارداد طراحی واجرای سیستم های آبیاری تحت فشاروقطره ای ضلع شرقی و غربی کیوسک
_ سرپرست قرارداد عملیات احداث ونگهداری پارک تفرجگاهی شمال فاز یک وبلوار ورودی شهر و معابر اصلی شهر جدید پرند
_سرپرست قرارداد اجرا ونگهداری فضای سبز باغ ملی گیاهشناسی ایران با موسسه تحقیقات و جنگلها شامل قسمتهای نمایشی ،خزر،زاگرس ،البرز، هیمالیا ، ایران ، توران، قفقاز و پهن برگان همیشه سبزوسیستماتیک
_ کارگزار بانک کشاورزی جهت بیمه وتعیین خسارت محصولات کشاورزی منطقه کرج.
_
همکاری با سازمان نظام مهندسی کشاورزی ومنابع طبیعی درراستای ایجاد شرکت های مادر تخصصی وتوسعه کارآفرینی با همکاری وزارت کارو امور اجتماعی.

سعید سعادت

AWT IMAGE

سعید سعادت 

مؤسس مجتمع فنی تهران
متولد: 1332- قم
فارغ‌التحصیل رشته متالورژی
محل سکونت: تهران
مقدمه:
امروزه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای برنامه‌ریزی و توسعه کشورها مورد توجه برنامه ریزان و دولتمردان و سیاست گذاران قرار گرفته است. فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر توسعه و ارتقای منابع انسانی، تاثیرات چشم گیری در روابط اجتماعی و اقتصادی به عهده داشته است. از آنجایی که رشد و توسعه اقتصادی کشورها بستگی زیادی به میزان فعالیت های کارآفرینان دارد ، لذا مصاحبه‌ای با یک کارآفرین IT ترتیب داده ایم، به امید آنگه کامی در جهت رشد و توسعه IT در جامعه و شفاف شدن نقش کارآفرینان در این زمینه برداشته باشیم.
سعید سعادت متولد 1332 شهرستان قم می باشد.
وی تحصیلات خود را در رشته متالورژی دانشگاه صنعتی شریف در سال 1355 به اتمام رساند. از مهم ترین فعالیت های آموزشی IT وی تاکنون چاپ بیش از 600 عنوان کتاب در 30 شاخه مدیریت ، برنامه ریزی ارتباطات ، آموزش های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات در زیر مجموعه های سخت افزار و نرم افزار ، شبکه ، گرافیک رایانه ای و ICT کودک و نوجوان و ICDL می باشد.
کارکردن را از چه سنی شروع کردید؟
در دوران دبیرستان به دلیل علاقه بسیار زیادی که به دروس ریاضی داشتم و بسیار هم موفق بودم ، معمولا به دانش آموزانی که در این دروس ضعیف بودند کمک کرده و به آنها درس می دادم. در بین بچه هایی که به آنها درس می دادم دانش آموزی بود که 9 تا تجدید از دروس اصلی و از جمله دروس ریاضی آورده بود . با برنامه ریزی و کمک هایی که به او کردم با نمرات خوبی قبول شد و باعث تعجب خانواده و دوستان خود شد. از همان زمان متوجه توانایی خودم در کار تدریس و آموزش شدم و اینکار را به طور جدی تر دنبال کردم تا جائیکه به عنوان مدرس مجرب و توانمندی شهرت پیدا کردم . تقریبا از همان زمان ها به بعد تدریس به عنوان یک فعالیت اقتصادی که به آن علاقه بسیار زیادی هم داشتم ، وارد زندگی من شد و قسمت مهمی از وقت من علاوه بر تحصیل صرف مطالعه و تدریس شد.
تدریس را در دوره دانشگاه نیز ادامه دادید؟
بله اما در دوره دانشگاه بیشتر متقاضیان ، داوطلبان کنکور و به خصوص در زمینه فعالیت کاری من داوطلبان کنکور برق و مکانیک بودند ، از طرف دیگر علاوه بر تدریس به کار تالیف و ترجمه کتاب هم مشغول شده بودم و در سالهای آخر دانشگاه اولین کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال را برای داوطلبان کنکور تالیف کردم. به این ترتیب می توان گفت که از آن زمان تا به حال بیش از 30 سال در زمینه آموزش به فعالیت مشغول بوده ام. در طی این سالها آموزش و تحلیل نقاط قوت و ضعف آموزش در ایران یکی از مهم ترین دغدغه های من بوده است و تقریبا روزی را سراغ ندارم که بدون تفکر و دل نگرانی در زمینه آموزش گذرانیده باشم.
چه عاملی باعث شد که اقدام به تاسیس آموزشگاه علمی بنمایید؟
همانطور که گفتم عشق به تدریس و آموزش و شناخت توانایی هایم در این زمینه ، مرا بیش از پیش به امر آموزش علاقه مند می کرد. با افزایش تعداد متقاضیان آموزش و داوطلبان تحصیل در دانشگاه ها ، نمی توانستم جوابگوی بسیاری از متقاضیان و داوطلبان باشم ، لذا به این فکر افتادم که موسسه آموزشی داشته باشم که هم بتوانم به فعالیت های آموزشی خودم بپردازم و هم نیاز و حجم درخواست های داوطلبان را پاسخگو باشم ، به این ترتیب کار را با راه اندازی آموزشگاه کنکور برای دوره های فوق دیپلم به لیسانس ، که در آن زمان متقاضیان فراوانی هم داشت ، شروع کردم و نتایج بسیار بهتری از تجارب آموزشی خودم به دست آوردم . کار در حجم وسیع تر تجربیات بهتری در زمینه آموزش نصیب من می کرد و شناخت بیشتری از نیاز های متقاضیان و داوطلبان فراهم می کرد. با افزایش حجم تدریس و کلاسها نیاز های بیشتری احساس می شد وکم کم کار توسعه می یافت. کار ساده ای نبود ولی علاقه فراوان من به توسعه آموزش باعث می شد که در شناخت نیاز ها و تحلیل مشکلات مرتبط با آن فعالیت کرده و زمینه های توسعه کار را فراهم کنم. هرگز فراموش نمی کنم که گاه برای حل یک مسئله پیچیده ریاضی ، روزها وقت می گذاشتم تا بتوانم آنرا با راه حلی که خودم می خواستم حل کنم و تا خودم به جواب درست نمی رسیدم دست بردار نبودم و به این سادگی ها کنار نمی کشیدم. و با رسیدن به جواب درست احساس رضایت وصف نشدنی تمام وجودم را فرا می گرفت و خستگی را از تنم بیرون می کرد.
سرمایه اولیه این کار را چه گونه فراهم کردید؟
شراکت برای تاسیس آموزشگاه را با یکی از دوستان دوران دانشگاهی که در رشته برق و الکترونیک درس می خواند شروع کردم و بخش عمده ای از سرمایه اولیه را خودمان با پول هایی که از تدریس به دست می آوردیم فراهم کردیم. در ابتدای فعالیت و شروع کارمان در موسسه هر دو ما ، حدود 10 تا 12 ساعت تدریس می کردیم. اشتراک عقیده و روحیات مشترکی که داشتیم باعث می شد خیلی زودتر به خواسته هایمان برسیم ، و تا جایی که به خاطر می آورم هرگز اتفاقی نیافتاده است که باعث کمرنگ شدن این ارتباط دوستانه شود. این ارتباط تا امروز نیز ادامه پیدا کرده است. با همراهی یکدیگر زمینه ای فراهم شد تا در مدت زمان کوتاهی به دلیل افزایش تعداد متقاضیان و داوطلبان از مدرسین دیگر استفاده کنیم و کار وفعالیت خودمان را توسعه دهیم. با عوض شدن مدل کار و توسعه فعالیت ها ایده های جدید تری به ذهنمان می رسید که استفاده از این ایده ها نیز به توسعه کار کمک می کرد. خودمان هم گاهی باورمان نمی شد که به این سرعت موفق شویم ، ولی به هر حال توجه به کیفیت آموزش و نیاز داوطلبان و سعی و تلاش بی وقفه باعث می شد که در کار موفق تر باشیم.
با توجه به اینکه این مرکز ( مجتمع فنی ) را به عنوان یک مرکز آموزشی در زمینه کامپیوتر می‌شناسند، چگونه فعالیت‌های خود را در این زمینه شروع کردید؟
کار تکراری و یکنواخت من را خسته می کند ، با وجود اینکه در زمینه آموزشی و فرهنگی فعالیت می کردم ، اما نمی توانستم همیشه فعالیتی یکنواخت داشته باشم ، لذا تصمیم گرفتیم که آموزش در زمینه برق و الکترونیک و تعمیر رادیو و تلویزیون را به آموزش هایمان اضافه کنیم و به همین انگیزه برای اولین بار لابراتوارهایی که مجهز به وسایلی برای آموزش های عملی در این زمینه بود را راه اندازی کردیم ، چون به این باور رسیده بودیم که دانش آموزان و داوطلبان باید در محیطی واقعی مهارت های مورد نیاز و مربوطه را فرا بگیرند. برای این کار هم در آن زمان هزینه های فراوانی کردیم و حتی برخی اوقات ناچار شدیم از دیگران قرض بگیریم ، که البته به دلیل حسن اعتبار و شهرت در کار این کار عملی شد. فراموش نمی کنم که با این کارها و به دلیل جوان بودن و نوآوری در شیوه آموزش هایمان عده ای از رقبا اعتقاد داشتند که " ما جرقه هایی هستیم که به زودی روبه خاموشی خواهیم رفت" . که البته این گونه نشد و بسیار هم موفق شدیم و در آن زمان هیچ موسسه ای کار با این شیوه و این کیفیت را انجام نمی داد. خود این مسئله باعث رونق گرفتن بیشتر فعالیت های آموزشی ما شد. این موفقیت علاوه بر دلگرمی بیشتر ما در فعالیت های آموزشی ، درس های فراوانی به ما داد. ما در زمینه مسائل آموزشی و توسعه کارمان سعی می کردیم نیاز جامعه را در نظر بگیریم ، هر چند که این کار به راحتی انجام نمی شد ، اما چون تنها مسائل مالی برایمان مطرح نبود و در کنار آن مسائل و نیاز جامعه و رسیدن به اهداف آموزشی برایمان در اولویت قرار داشت توجه ما را به این موضوع جلب کرد که آموزش کامپیوتر، که البته در آن زمان به پیچیدگی و وسعت امروز نبود ، از نیاز های جامعه است و می تواند در آینده نه چندان دور پاسخ گوی نیاز های بسیاری از افراد باشد. نو بودن این رشته و علاقه ما به فعالیت در این زمینه باعث شد که آموزش و فعالیت های آموزشی در این زمینه را توسعه دهیم و برای اولین بار در همین زمینه کتاب MS-DOS را به صورت کتاب ترکیبی با کتاب کار منتشر کردیم. این کتاب حدود 2 میلیون نسخه فروش داشت ، که نشان دهنده نیاز و علاقه جامعه بود. انتخاب عنوان کتاب و ترکیب مطالب آموزشی با کتاب کار هم از نظر موضوع و هم از نظر سبک کار و روش آموزش روش نو و تازه ای بود. و ما که از ابتدا توجه به مشتریان و نیاز آنها را سرلوحه کارمان قرار داده بودیم برنامه ریزی های وسیع تری را در این زمینه انجام دادیم. من که در ابتدا کار را با فعالیت های فردی شروع کرده بودم ، با توسعه فعالیت های آموزشی و کاری ، تصمیم گیری های لازم را در هیئت مدیره مطرح می کردم و با ایده ها و نظرات جمعی برنامه های آموزشی و فعالیت های مرتبط با آن را توسعه دادیم. به اعتقاد من اگر سازمان را به یک کشتی و مدیر سازمان را به ناخدا تشبیه کنیم ، این ناخدای کشتی است که افراد را در مسیر درست هدایت می کند و اگر حتی فردی از خدمه این کشتی کار را به درستی انجام ندهد باز این ناخدا است که می تواند کشتی را به مقصد درست هدایت کند. به همین علت ما نیز توانستیم با انتخاب نیروها و هدف گذاری های درستی که داشتیم ، افراد کارشناس ومتخصص در زمینه های مختلف و با تخصص های مورد نیاز را جذب کنیم ، که همگی آنها با عشق و گذشت و فداکاری برای رسید به اهداف آموزشی مجموعه را یاری می کنند.
ملاک های شما در انتخاب این نیروها چه بوده است؟
ما همواره سعی کرده ایم نیرو هایی را به همکاری دعوت کنیم که اهداف و انگیزهای کاری مشابهی را دنبال کنند و تنها منافع مادی برای آنها مطرح نباشد ، هر چند که مسائل مالی رکن مهمی در فعالیت های فردی و اجتماعی می باشد ولی تا فردی به جز انگیزه های مالی ، انگیزه ها و روحیات دیگری برای فعالیت های آموزشی نداشته باشد موفقیت در این زمینه فراهم نخواهد شد. یکی از عوامل موثر در موفقیت فعالیت ما استفاده از نیروها و افرادی است که به جز انگیزه های مالی مسائل بالاتر و مهم تری دغدغه زندگی آنها است و تنها به مادیات فکر نمی کنند. استفاده از نیروهای خلاق و خوش فکر با انگیزه های بالا و دارا بودن روحیه کاری در زمینه های آموزشی از جمله مسائلی بوده است که ما در مسیر توسعه فعالیت های خودمان به آن توجه کرده ایم.
ازدواج و تشکیل خانواده چه نقشی در فعالیت های شما داشت؟
به دلیل اینکه من فعالیت های کاری خود را خیلی قبل تر از ازدواج شروع کردم ، تشکیل خانواده تاثیر خاصی در نوع فعالیت من نداشت. در واقع انگیزه اولیه برای فعالیت در زمینه آموزش و کار در این مورد قبل از ازدواج به وجود آمده بود. البته من همواره سعی کرده و می کنم که فعالیت های کاری من تاثیر نامطلوبی بر روابط اجتماعی و به خصوص مسائل خانوادگی من نگذارد و از همسر خودم به خاطر صبر و تحمل مشکلات و نارسایی های احتمالی که ممکن است به واسطه کار به وجود آمده باشد ممنون هستم ، ولی یادآوری می کنم که سعی من همواره این بوده که مسائل کاری تاثیری بر روابط خانوادگی ام نداشته باشد.
چه عواملی باعث ثبات دوستی وشراکت شما در این مدت زمان طولانی شد؟
من و همکارم پیش از شروع و توسعه فعالیت های کاری و آموزشی با هم دوست بودیم و با وجود اینکه در دو رشته مختلف تحصیل می کردیم ، هم فکری و عقاید و روحیات مشترک ، هم در شکل گیری ارتباط و هم در دوام آن موثر بود. این دوستی و ارتباط به دلیل کار و مسائل مرتبط با آن به وجود نیامده بود اما نقش مهمی در به وجود آمدن زمینه فعالیت های کاری و آموزشی و توسعه آن به عهده داشت.
چه عواملی باعث توسعه و رونق فعالیت شما در زمینه آموزش کامپیوتر در کشور شد؟
نو بودن موضوع و توجه ما به روش های استاندارد آموزش در این زمینه و در نظر گرفتن نیاز متقاضیان آموزش در این زمینه باعث شد که در برنامه ریزی ها و جهت گیری هایمان توجه بیشتری به مشتریان و نیاز آنها بکنیم. از طرف دیگر برقراری ارتباط موثر با نهادهای آموزشی مطرح کشور و حسن شهرت در پاسخ گویی به نیاز های آموزشی آنها باعث می شد که به عنوان یکی از پیش رو های آموزش در این زمینه مطرح باشیم. توجه به استاندارد های آموزشی ودوره های بین المللی رسمی آموزش کامپیوتر و فن آوری اطلاعات و ارتباطات و فعالیت در این زمینه نیز از عوامل موفقیت در این زمینه بود. ما برای اولین بار در ایران با همکاری کارشناسان و همکاران صاحب نظر در زمینه فن آوری اطلاعات و ارتباطات موفق شدیم تا نقشه راه یک فرد در مسیر برنامه ریزی و تحصیل در علوم مختلف کامپیوتری را ترسیم کنیم. سعی ما همواره توسعه کیفی و رعایت استاندارد های بین المللی در آموزش و توسعه فعالیت ها در این زمینه بوده است.
چه مشکلات و یا فراز و نشیب هایی در مسیر کاری داشتید؟
با وجود مشکلات و فراز و نشیب در شروع و راه اندازی و توسعه هر کاری ، راههای پر فراز و نشیب زیادی نداشتیم ، هر چند که در مواقعی به خصوص برای توسعه آموزش ها و مراکزمان نیاز به ریسک برای ما ضروری بود ، اما برای رسیدن به موفقیت خیلی تلاش کردیم و در طولانی مدت به آن رسیدیم ، چون سرمایه گذاری و فعالیت در زمینه مسائل آموزشی و فرهنگی در دراز مدت به جواب می رسد. درک این موضوع باعث می شود تا در برنامه ریزی و توسعه کار صبر وشکیبایی به خرج دهیم و انتظار معجزه نداشته باشیم. شناخت درست هدف و برنامه ریزی و هدف گذاری صحیح از عواملی است که باعث می شود مشکلات و فراز و نشیب های مسیر کار کمتر شده و یا از میان برداشته شود. توجه به به کیفیت آموزش و حفظ آن در مسیر توسعه فعالیت های آموزشی باعث شده است که من کیفیت را به عنوان اصل مهم در موفقیت و حل مشکلات و مسائل مسیر کار سر لوحه کار ها قرار دهم. از آغاز فعالیت در زمینه آموزش روزی را سراغ ندارم که در ساعات کاری به جز آموزش و توسعه آن به فکر دیگری باشم و در معمولا بیشترین وقت من در زمان کار ، حتی حالا که کار توسعه پیدا کرده است ، صرف توجه به کار و بالابردن کیفیت آن می شود.
اکنون چه ایده های دیگری را می خواهید دنبال کنید؟
با توجه به مشکلاتی که جوانان ما در زمینه اشتغال دارند ، ما به آموزش های بین المللی رو آورده ایم و معتقدیم که باید جوانان در آموزش ها گواهینامه بین المللی داشته باشند و شرایط خود شان را با سایر کشورها در سطح بین‌المللی هماهنگ کنند. جهانی شدن و از بین رفتن مرزهای جغرافیایی در زمینه کار و اشتغال زمینه ای را فراهم کرده است تا افراد از نقاط مختلف دنیا قادر باشند در جای دیگری به جز کشور خودشان به فعالیت کاری بپردازند و همین موضوع باعث می شود که آموزش های لازم در این زمینه به یکی از دغدغه های آموزشی ما تبدیل شود. موفقیت جوانان ما در کار و فعالیت در عرصه ملی عامل مهمی در موفقیت کشور ما است ، چرا که اکثر افرادی که به دلایل مختلف به کشور های دیگر می روند معمولا پس از موفقیت در فعالیت های کار به کشور خود باز می گردند و حتی اگر این اتفاق نیافتد ، تجربه ما ثابت کرده است که ایرانی های خارج از کشور تلاش های موثری در توسعه کشور و شفاف شدن نگاه دنیا نسبت به ایران انجام داده اند.
چه عواملی باعث موفقیت شما شد؟
توکل برخدا . زمانی که انسان با یاد خدا کار ها و فعالیت هایش را شروع کند و همواره خود را در پناه او ببیند ، تمام فعالیت ها و تلاش هایش را برای رضایت او انجام می دهد و مسیر های صعب العبور برایش هموار خواهد شد.
چه توصیه ای برای جوانان و خصوصا افراد کارآفرین دارید؟
به خدا توکل داشته باشند ، و در کارهایشان عجول نباشند. نمی توان یک شبه ره صد ساله را طی رفت. سعی کنند در کارهایشان به نیازهای مردم اهمیت بدهند ، چونکه رضایت مردم باعث رضایت خداوند و خشنودی خداوند علاوه بر اجر معنوی باعث رونق گرفتن کار ها و هموار شدن راه ها می شود. به گمان من قضاوت صحیح در زمان کار و سعی و تلاش برای انجام درست کار عامل مهمی در موفقیت کاری است . جوانان باید برای رسیدن به هدف هایشان نیز تلاش زیادی بکنند و مطمئن باشند که با سعی و تلاش و توجه به نیاز مردم و همینطور توکل بر خداوند در کار ها و طلب توفیق از او انجام بسیاری از کارهایی که در نظر دیگران غیر ممکن و یا دشوار جلوه می کند ، راحت خواهد شد. شروع خلاقانه و بدنبال تامین نیاز و کیفیت کار برای مشتریان بودن با عث خواهد شد که بدون تردید موفق شوند ، حتی اگر در این راه چند بار شکست بخورند.
با تشکر از شما از اینکه وقتتان ر ا در اختیار ما گذاشتید متشکریم.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2389 بار   |   دفعات چاپ: 673 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر